Helpline

NANE segélyvonal

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

+36 80 505 101

 

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22, kedd 8-12 és szerda 12-14 óra között

Az Együtt Egyenlően prevenciós programról

A tizenévesek ugyanúgy érintettek a családon és párkapcsolaton belüli erőszakban, mint a felnőttek. A kamaszok életében nemcsak az otthoni szóbeli, érzelmi bántalmazás, fizikai és szexuális erőszak lehet mindennapos tapasztalat – saját kortárscsoportjukban is megélhetik a párkapcsolati erőszak különböző formáit, kontrollt, a féltékenységet, szexre való kényszerítést vagy testi erőszakot.  

Az első kapcsolataikat kezdő fiatalok
a környezetükből, kortársaiktól, a popkultúrából és médiából rengeteg összezavaró információt kapnak a szerelemről és párkapcsolatokról. Emiatt különösen fontos, hogy teret adjunk az egyenlőségre épülő párkapcsolatokról, párkapcsolati erőszak figyelmeztető jeleiről és társadalmi egyenlőtlenségekről, nemi szerepekről szóló beszélgetéseknek, biztassuk a fiatalokat a saját véleményük, igényeik és határaik kialakítására.

Tovább olvasom

Megrendelés

A NANE Együtt Egyenlően prevenciós foglalkozása meghívható iskolákba, táborokba, fesztiválokra és egyéb ifjúsági csoportokhoz. 

A foglalkozásokat 12 éves kortól ajánljuk, maximum 15-20 fős csoportoknak. A foglalkozások (2 x 45) 90 percesek, 2 facilitátor vezeti őket.

Van lehetőség online foglalkozás vagy több alkalmas foglalkozássorozat megrendelésére is. További információkat e-mailben tudunk adni az info@nane.hu címen.

1447 Budapest, Pf. 502.
info@nane.hu

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült.