Helpline

NANE segélyvonal

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

+36 80 505 101

 

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22, kedd 8-12 és szerda 12-14 óra között


Hova állsz? – Nők és férfiak szerepe a párkapcsolatban

A gyakorlat célja

Beszélgetés a nemi szerepekről, a jól és rosszul működő párkapcsolatokról, saját álláspont kialakítása és kifejtése érveléssel

Ajánlott célcsoport

  • 12+ korosztály, lányok és fiúk

Időtartam

  • 20 perc

Eszközök, igények

  • “Hova állsz – Párkapcsolatok” segédanyag
  • elég tér a mozgáshoz
  • “Egyetértek” és “Nem értek egyet” feliratok

A férfiak és nők szerepe a partnerkapcsolatban és a házasságban sokat vitatott kérdés. Számos eltérő vélemény van arról, mi normális vagy elfogadható, és mi számít egy kapcsolatban elnyomásnak, bántalmazásnak vagy erőszaknak. Ez a gyakorlat erről szeretne beszélgetést indítani.


A facilitátorok kérjék meg a résztvevőket, hogy képzeljék el, hogy a terem közepén egy vonal húzódik, aminek egyik vége az EGYETÉRTEK, másik vége a NEM ÉRTEK EGYET oldal. Segítségképpen fel is írhatják ezeket a szavakat a terem két végében egy-egy papírra. 

A gyakorlatban állításokat fognak elhangozni, és ha van rá lehetőség kivetítve megjelenni. A résztvevőknek az lesz a dolga, hogy eldöntsék, a véleményük, álláspontjuk hol helyezkedik el a vonalon. Amikor mindenki elhelyezkedett, a facilitátorok néhányukat kérdezzék meg arról, miért álltak az általuk választott pontra. 

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a beszélgetés során van a résztvevőknek van lehetőségük rá, hogy változtassanak az álláspontjukon és mozogjanak a vonalon. 

Miután mindenki felállt, elhangozhat, megjelenhet az első állítást. A résztvevők helyezkedjenek el a teremben, a facilitátorok pedig kérdezzék meg 2-3 olyan embert véleményét, akik egymástól viszonylag távol állnak.

1447 Budapest, Pf. 502.
info@nane.hu

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült.