Helpline

NANE segélyvonal

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

+36 80 505 101

 

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 óra és szerda 12-14 óra között

Hova állsz? – A nők helye

A gyakorlat célja

Beszélgessünk a nőkhöz és férfiakhoz rendelt társadalmi nemi szerepekről!

Ajánlott célcsoport

  • 12+ korosztály, lányok és fiúk

Időtartam

  • 15 perc

Eszközök, igények

  • Projektor, laptop
  • „Hová állsz? – A nők helye” segédanyag
  • elég tér a mozgáshoz

Kérjük meg a résztvevőket, hogy képzeljék el, hogy a terem közepén egy vonal húzódik, aminek egyik végén az EGYETÉRTEK, másik végén a NEM ÉRTEK EGYET felirat áll. Segítségképpen fel is írhatjuk ezeket a szavakat a terem két végében egy-egy papírra.

Állításokat fogunk felolvasni és kivetíteni, nekik az lesz a dolguk, hogy eldöntsék, a véleményük, álláspontjuk hol helyezkedik el ezen a vonalon. Ez a feladat nem arról szól, hogy mi a helyes vagy helytelen, hanem arról, hogy beszéljünk a témáról és megismerjük a résztvevők véleményét.

Miután elhelyezkedtek, néhányukat meg fogjuk kérdezni arról, miért álltak az általuk választott pontra. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a beszélgetés során van lehetőség rá, hogy változtassanak az álláspontjukon és mozogjanak a vonalon. Ez a feladat nem arról szól, hogy mi a helyes vagy helytelen, hanem arról, hogy beszéljünk a témáról és megismerjük a résztvevők véleményét.

Kérjük meg a résztvevőket, hogy álljanak fel és vetítsünk ki, majd olvassunk fel egy állítást. Miután a résztvevők elhelyezkedtek a teremben, kérdezzünk meg 2-3 olyan embert, akik egymástól viszonylag távol állnak.

Egy alkalommal érdemes maximum 3-4 állítást olvasni, hogy a résztvevők ne unják el a feladatot.

1447 Budapest, Pf. 502.
info@nane.hu

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült.