Helpline

NANE segélyvonal

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

+36 80 505 101

 

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22, kedd 8-12 és szerda 12-14 óra között

MEGJELENT: Teret adni és megtartani

Ezt a kiadványt azoknak a kérdéseknek, kihívásoknak a megválaszolására hoztuk létre, amelyek az Erő a változáshoz csoportok megvalósítása kapcsán felmerülhetnek.

Ez a kiadvány kiegészítője Az Erő a változáshoz – Hogyan szervezzünk és működtessünk önsegítő csoportokat párkapcsolati erőszak áldozatainak és túlélőinek, az abban szereplő információkra, tudásokra épít.

A kézikönyv 2009-es kiadása óta Magyarországon is számos Erő csoport valósult meg, így mostanra összegyűltek kérdések, tapasztalatok és jó gyakorlatok a csoportok megvalósításával kapcsolatban. Ezeket akartuk szerkesztett formában közreadni, hogy bátorítsuk mindazokat, akik Erő csoportokat szeretnének facilitálni – legyenek túlélők, szakemberek vagy laikus segítők –, hogy felkészültebben vághassanak bele a munkába.

Hosszú évek kitartó munkája, rengeteg együttműködés és együtt gondolkodás eredménye ez a kiadvány. Bízunk benne, hogy a kiadványból az Erő csoportok leendő facilitátorai is bátorságot és támogatást nyernek ahhoz, hogy teret tudjanak adni a nők megéléseinek és meg tudják őket tartani a közös munka során. Reményeink szerint a kiadványban bemutatott tapasztalatok, gondolatok és kérdésfelvetések hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több Erő a változáshoz csoport valósuljon meg, ahol a párkapcsolati erőszak túlélőinek lehetőségük van megtapasztalni azt a biztonságos teret, ahol önmaguk lehetnek.

A kiadvány innen letölthető:

Teret adni és megtartani

1447 Budapest, Pf. 502.
info@nane.hu

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült.