MEZTELEN KÉPEK

Képeket feltölteni a netre alap. De mi van akkor, ha valaki azt kéri, hogy küldj neki szexi vagy akár meztelen képet? Ilyenkor vigyázz, mert a vetkőző póker hamar orosz ruletté válhat 🙁 Ami a netre felkerül ugyanis örökre ott is marad.

Régen találkoztál a partnereddel, és most meztelen képet kér, esetleg nem rég kezdtél el dumálni valakivel, akivel egymásra kattantatok, és szeretné, ha küldenél szexi képeket magadról? Ismerős?

Kaptál már hasonló üzenetet? >>

„Olyan soká fogunk találkozni, nem bírom ki addig. Küldj egy izgi, szexi képet magadról, addig se leszek magányos!”

„Mi a baj? 🙁 Nem szeretsz, azért nem küldesz? Vagy nem bízol bennem? 🙁 <3”

„Egy kép nem a világ, mutass valami szexit. Nem küldöm tovább senkinek!”

Vagy voltál már hasonló helyzetben? >>

„Szóval a barátom már 2 hónapja kéri, hogy küldjek magamról meztelen képet. Tök őszintén, nem tudom mit csináljak, eddig még sosem voltam ilyen helyzetben. (Igazából még sosem volt komoly barátom.) És ilyen képeket sem küldtem ezelőtt senkinek soha. És igazából megijeszt. Nem a barátom, hanem ez a szitu. Mindenki azt szajkózza, hogy ha valamit elküldesz, felteszel a netre, az ott is marad. Segítsetek plz! Mi legyen? Totál tanácstalan vagyok. Szeretem.”

Megfordult már a fejedben, hogy egész alakos meztelen képet, vagy akár egy testrészedről készült fotót küldj?
A rövid válasz: Ne tedd!
Miért ne?

Mert ha fontos vagy a partnerednek, megérti, hogy kényelmetlenül érzed magad a kéréstől, és nem akar rád erőltetni semmit.

Mert ha valóban szeret, a számára is fontos, hogy biztonságban légy. Még ha nem is mutatná meg senkinek a képet önszántából, a tudtán kívül akkor is megszerezhetik mások (elég csak a telefonjába belépnie valamelyik haverjának).

Mert hiába van most rózsaszín köd, sosem tudhatod előre, hogyan végződik egy kapcsolat, és nem fogja-e bosszúból ellened használni a képeket, videókat. Erről bővebben olvass itt: BOSSZÚPORNÓ

 

 

Ha mégis meg akarod tenni, tedd okosan!

Számolj azzal a következménnyel, hogy a képed illetéktelen kezekbe kerülhet.

Úgy fotózz, hogy az arcod ne látszódjon, ahogy olyan részletek se legyenek a képen (tetkód, felismerhető anyajegyek, stb.) amiből beazonosíthatóvá válsz.

Csak olyan embernek küldd el, akiben nagyon megbízol, és sose küldj képet ismeretleneknek.

És a legfontosabb: figyeld magad! A küldés gomb megnyomása előtt még mindig van vissza út! Ha hirtelen úgy érzed, bizonytalan lettél, nem vagy okésan, rossz érzésed lett ettől az egésztől, ne küldd el a képet!

PÉNISZFOTÓ

A péniszfotó (angolul: dick pic) küldése sokak szemében remek mókának tűnhet, de többnyire egyáltalán nem vicces. Sőt, hosszú távon a kéretlen fotók küldése zaklatásnak minősül.

A szexualitásra rányomja a bélyegét a pornókultúra, amiből nők és férfiak, lányok és fiúk sokszor nagyon rossz mintákat vesznek át. Lányként például azt érzed, hogy minden szexuális elvárásra, közeledésre megértően és befogadóan kell reagálnod, különben „rosszfejeknek” fognak tartani.

Fiúként pedig azt gondolod, hogy a szexben nem számítanak az érzelmek, vagy nincs helye a kommunikációnak, sokkal fontosabbak a külsőségek. (Pedig az igazán jó szexhez nem árt megkérdezni a partneredtől, hogy mi esik neki jól!)
Vagy azt gondolod, a péniszed fotójának kéretlen elküldése is teljesen rendben van.

Ez esetben jó ha tudod, hogy…

ha valaki többször kap akarata ellenére ilyen kéretlen képet, akkor ez már zaklatásnak, szeméremsértésnek minősül. Feljelentéssel is élhet. Arról nem is beszélve, hogy bár elsőre vicces ötletnek tűnhet a péniszfotó elküldése, később ez a kép is kikerülhet a netre, akár akarja ezt a tulajdonosa, akár nem.