SZEXTING

Szextingnek (ami szex + texting szavak összeolvadása) azt nevezzük, amikor két ember telefonon, más digitális vagy okos eszközön keresztül küld egymásnak szexuális, erotikus, intim tartalmakat. A szexting történhet írásban, fotók, videók vagy hangfelvételek formájában. Manapság a szexting nagyon elterjedt, párkapcsolatokon belül és azokon túl is: a legtöbben életük során legalább egyszer szextingelnek a partnerükkel, vagy valakivel, akivel éppen ismerkednek.

Kattints a szívekre és tudj meg többet!
1.

Gondolkozz, csak utána nyomj a küldésre!

Érdemes átgondolni, hogy mit küldesz, kinek és miért.
Ha nem vagy biztos benne, hogy jó ötlet elküldeni,
ha nem bízol, abban akinek küldenéd,
és FŐLEG, ha csak azért teszed, mert a másik nyomaszt vele, NE KÜLDD EL!
Mindig figyelj a saját érzéseidre, és ha kényelmetlenül érzed magad, lépj ki a helyzetből. Nem számít, hogy a beszélgetés melyik pontján gondolod meg magad, vagy ha először van kedved hozzá, de később meggondolod magad, nem vagy köteles folytatni, ami nem esik jól.

A másik rosszul reagál? Vedd intő jelnek, hogy nem tisztel téged és a határaidat.

2.

Légy óvatos, az internet nem felejt!

Bár rengeteg üzenetküldő alkalmazásban el lehet tűntetni azt, amit küldtél – néhány app magától törli is őket, mint például a SnapChat – ne felejtsd el, hogy egy screenshottal, hang vagy videófelvétellel a másik fél könnyen rögzíthet magának bármit.
Ezt mindig tartsd észben, mielőtt elküldesz valamit!

3.

Ha baj van vagy kétségeid vannak, kérj segítséget!

Bár sokszor meg vagyunk győződve róla, hogy bízhatunk a másikban, ha valami miatt mégis megromlik a kapcsolatunk, a szexting során küldött tartalmakat a másik fél nagyon könnyen felhasználhatja ellenünk. Például egy szakítás vagy veszekedés után, ha valami nem úgy megy, ahogy a másik szeretné: megzsarolhatnak vagy bosszút állhatnak a képekkel és videókkal.

Ezt egy kapcsolat elején vagy ismerkedéskor nagyon nehéz elhinni a másikról, de a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor megtörténik. A visszaélés MINDIG az elkövető felelőssége, sosem a tiéd.
Kérj segítséget, ha valaki fenyeget, zsarol vagy visszaél a tartalmakkal, amit neki küldtél! Lásd még: “MEZTELEN KÉPEK” „BOSSZÚPORNÓ!” és “SEGÍTSÉGET KÉREK

Jó, ha tudod, hogy bármely személyes tartalom, legyen az kép, videó vagy hangfelvétel engedély nélküli megosztása bűncselekmény!

Vigyázz!

A szexting lehet kölcsönösen izgalmas mindkét fél számára, de nagyon könnyen visszaéléshez vezethet, ha a másik fél a tudtodon kívül továbbküldi vagy megosztja, amit elküldtél neki.