fbpx

Ingyenes segélyvonal: 06-80-505-101 Minden este (szerda szünnap)NANE segélyvonal
Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

06-80-505-101
Hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra és szerda 12-14 óra között
Chat segély szerda 16-18 óra között

Chat segély

Kiknek szól a chat-segély?

A chat-segélyt azok számára hoztuk létre, akik a koronavírus okozta válsághelyzet miatt nem tudnak biztonságosan telefonálni a segélyvonalunkra. Mivel egy chat beszélgetés során  kevesebb információt tudunk átadni, mint egy telefonos beszélgetés során, ezért ha valakinek van lehetősége telefonálni, érdemes inkább ezzel a lehetőséggel élnie. Egy beszélgetés hossza maximum 45 perc, hogy több nőnek legyen lehetősége igénybe venni a chat-segélyt.

Hogyan növelhető a beszélgetés biztonsága?

Sajnos semmilyen online kommunikáció nem tud 100%-os biztonságot nyújtani. A bántalmazók egy része figyeli a partnere online tevékenységét, feltöri a közösségi média és e-mail fiókjait. Egyes bántalmazók kém-programokat telepítenek az áldozat eszközeire (számítógépére, tabletjére, telefonjára), aminek a segítségével minden egyes leütést visszanézhetnek. Az online biztonságot az alábbi módokon lehet növelni:

  • Használj a böngészés során inkognitó ablakot (így nem jelenik meg a látogatott oldal a böngésző történetében).
  • Ha a bántalmazó hirtelen megérkezik használd a Tűnés gombot az oldal elhagyásához. Ekkor az előzményekből is törlődik a nane.hu oldal.
  • Ellenőrizd le, hogy nincsenek-e nem általad telepített program az eszközödön.
  • A jelszavaidat jegyezd meg, ne jegyeztesd meg a böngésződdel.

Kezdj bele

Ha mobilról nézed katt ide!

Kivel fogok beszélni?

A chat-segélyen a telefonos segélyvonal kiképzett női segítőivel beszélgethetsz. Minden segítőnk egy kb. egy éves képzési folyamat során válik segélyvonalas ügyelővé. Az ügyelőknek van ismeretük a nők elleni erőszakról, ismerik a bántalmazás természetrajzát és elsajátították a segítő beszélgetések folytatásához szükséges technikákat.

Személyes adatok kezelése

A beérkező üzenetekhez kapcsolódóan semmilyen adatot nem gyűjtünk és nem tárolunk. A beszélgetéseket 3 órán keresztül őrizzük meg, utána a teljes üzenetváltás törlődik.