Helpline

NANE segélyvonal

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

+36 80 505 101

 

Hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22, kedd 8-12 és szerda 12-14 óra között

Ha mobilról nézed, kattints ide!

Kiknek szól a chatsegély?

A chatsegélyt családon belüli és szexuális erőszak áldozatai és segítőik számára működtetjük. Egy beszélgetés hossza maximum 45 perc, hogy minél több nőnek legyen lehetősége igénybe venni ezt a segítséget. A chat biztonságos és anonim, csak az ügyelő látja, amit az érintett ír. A beszélgetés lezárása után, a rendszer pár órán belül automatikusan törli a teljes üzenetváltást. A chat siket és nagyothalló érintettek számára is lehetőséget ad a segítségkérésre, így őket is biztatjuk a kapcsolatfelvétel ezen formájára.

Hogyan növelhető a beszélgetés biztonsága?

Ahhoz, hogy az online térben a lehető legnagyobb biztonságban legyél, fontos, hogy tudatosan használd az internet adta lehetőségeket nem csak a velünk való chat során, de a hétköznapokban is. A bántalmazók egy része figyeli a partnere online tevékenységét, feltöri a közösségi média és e-mail-fiókjait. Egyes bántalmazók kémprogramokat telepítenek az áldozat készülékeire, aminek a segítségével minden egyes leütést visszanézhetnek. Az online biztonságot az alábbi módokon lehet növelni:

  • Használj a böngészés során inkognitó ablakot. Így nem jelenik meg a látogatott oldal a böngésző történetében.

  • Ha a bántalmazó megérkezik, használd a Tűnés gombot, vagy mobil nézetben a lila keresztet. Ekkor az előzményekből is törlődik a nane.hu oldal.

  • Ha tudod, ellenőrizd, hogy vannak-e nem általad telepített programok, applikációk az eszközödön.

  • A jelszavaidat jegyezd meg, lehetőség szerint használj minden online platformon különböző jelszót, ne jegyeztesd meg a böngésződdel és ne írd le sehova őket.

Kivel fogok beszélni?

A chatsegélyen a telefonos segélyvonal képzett ügyelőivel beszélgethetsz. Minden segítőnk egy kb. egy éves képzési folyamat során válik segélyvonalas ügyelővé. Az ügyelőknek van ismeretük a nők elleni erőszakról, ismerik a bántalmazás természetrajzát és elsajátították a segítő beszélgetések folytatásához szükséges technikákat, információkkal rendelkeznek további segítségnyújtó szervezetekről, lehetőségekről.

Személyes adatok kezelése

A beérkező üzenetekhez kapcsolódóan semmilyen adatot nem gyűjtünk és nem tárolunk. A beszélgetéseket 3 órán keresztül őrizzük meg, utána a teljes üzenetváltás törlődik.

1447 Budapest, Pf. 502.
info@nane.hu

A honlap a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült.